...

View Full Version : Noob question, javascript apparently not running



paullong
11-15-2010, 10:09 AM
Hi all,

I sincerely apologise for the noob question. I have search and searched for an answer but to no avail, so I hope someone on here can help.

I'm trying to get a fisheye verticle menu working. I've found somethin which fits the requirement here: http://zendold.lojcomm.com.br/ifisheye/ (http://zendold.lojcomm.com.br/ifisheye/)and tried to make it work. It just doesn't.

I've tried different versions of mootools etc but I think I'm missing something really stupidky simple. I'd really appreciate it if someone could have a look at my temp page (http://www.parkerbs.com/home1.htm) and point me in the right direction.

Many thanks in advance.

Paul

Dormilich
11-15-2010, 10:28 AM
there is an error in your script: "Class is not defined", seems like you’re missing a function definition.

paullong
11-15-2010, 10:59 AM
Hi Dormilich,

Thanks so much for replying. I had just copied the code from the site, put it in a library and called it from the HTML, so I assumed it should work.

http://www.parkerbs.com/home2.htm is another one that I got from a different website and can't get to work, which is why I thought it must be me.

If you think I'm doing my bit correctly but the scripts are to blame, then thanks for your help, I'll go back to the authors.

marilynn.fowler
11-15-2010, 10:50 PM
I notice that the load_app function is inside a script tag that doesn't say type="text/javascript." That might be a factor. I would suggest putting all of your internal scripts inside of one script tag; I would also suggest putting all of your internal styles inside of one style tag. It makes it a bit easier to read and debug. You may also want to look at the original pages and make sure you grabbed all of the javascript files and have and organize them in the same manner as the originating site; they may be looking for files in a specific place and not finding them, which would result in an error.

Old Pedant
11-15-2010, 11:02 PM
I notice that the load_app function is inside a script tag that doesn't say type="text/javascript." That might be a factor.
Theoretically, maybe.

In practice, almost surely not.

There are thousands, if not millions, of old HTML pages out there on the net that were created long before "text/javascript" was used, let alone became a standard. The browser that stops recognizing that <script> is a common shorthand for <script type="text/javascript"> is the one that people will stop using, because all their web browsing stops working.

Sad, but true, that all these standards just aren't enforceable.

paullong
11-16-2010, 01:52 PM
Thanks for your help. The author of the script i had been using got in touch and sent me a working version.

Appreciate the assistance!

Paul



EZ Archive Ads Plugin for vBulletin Copyright 2006 Computer Help Forum