...

View Full Version : Cache yahoo weather and yahoo currency



kleidi
06-20-2010, 07:06 PM
Hello to everyone!
I have a yahoo weather script and a yahoo currency script in my site but they are taking too much time to load and are slowing my site. Can someone help me to made them caching and refreshing cache every 3600 minutes?

yahoo weather

<?php
function retrieveYahooWeather($zipCode="92832") {
$yahooUrl = "http://weather.yahooapis.com/forecastrss";
$yahooZip = "?p=$zipCode";
$temp = "&u=c"; // Grade Celsius
$yahooFullUrl = $yahooUrl . $yahooZip . $temp;
$curlObject = curl_init();
curl_setopt($curlObject,CURLOPT_URL,$yahooFullUrl);
curl_setopt($curlObject,CURLOPT_HEADER,false);
curl_setopt($curlObject,CURLOPT_RETURNTRANSFER,true);
$returnYahooWeather = curl_exec($curlObject);
curl_close($curlObject);
return $returnYahooWeather;
}
$localZipCode = "ALXX0002"; // Tirane
$weatherXmlString = retrieveYahooWeather($localZipCode);
$weatherXmlObject = new SimpleXMLElement($weatherXmlString);
$currentCondition = $weatherXmlObject->xpath("//yweather:condition");
$currentTemperature = $currentCondition[0]["temp"];// temperatura
$currentDescription = $currentCondition[0]["text"];// teksti
$currentImage = $currentCondition[0]["code"]; // kodi - perdoret per te marre fotografine/ikonen nga yahoo
$currentAstronomy= $weatherXmlObject->xpath("//yweather:astronomy");
$currentSunrise = $currentAstronomy[0]["sunrise"]; // lindja djellit
$currentSunset = $currentAstronomy[0]["sunset"]; // perendimi djellit
$currentForecast = $weatherXmlObject->xpath("//yweather:forecast");
$currentHigh = $currentForecast[0]["high"]; // temp me e larte e dites
$currentLow = $currentForecast[0]["low"]; // tem me e ulet e dites
?>* P.S. How to change the time format from ex: 8:21 pm to 20:21?


yahoo currency

// Funksionet per kembimin valutor

// Kembimi Euro - Leke
function kv_euro () {
$from = 'EUR'; /*change it to your required currencies */
$to = 'ALL';
$url = 'http://finance.yahoo.com/d/quotes.csv?e=.csv&f=sl1d1t1&s='. $from . $to .'=X';
$handle = @fopen($url, 'r');

if ($handle) {
$result = fgets($handle, 4096);
fclose($handle);
}
$allData = explode(',',$result); /* Get all the contents to an array */
$kveuro = $allData[1];
echo round($kveuro, 2); // round($dollarValue, 2); - Rrumbullakos shumebn me 2 shifra pas presjes. Ne gjendje normale $dollarValue
}

// Kembimi Dollare - Leke
function kv_dollare () {
$from = 'USD'; /*change it to your required currencies */
$to = 'ALL';
$url = 'http://finance.yahoo.com/d/quotes.csv?e=.csv&f=sl1d1t1&s='. $from . $to .'=X';
$handle2 = @fopen($url, 'r');

if ($handle2) {
$result2 = fgets($handle2, 4096);
fclose($handle2);
}
$allData2 = explode(',',$result2); /* Get all the contents to an array */
$kvdollare = $allData2[1];
echo round($kvdollare, 2); // round($dollarValue, 2); - Rrumbullakos shumebn me 2 shifra pas presjes. Ne gjendje normale $dollarValue
}

// Kembimi Paund - Leke
function kv_gbp () {
$from = 'GBP'; /*change it to your required currencies */
$to = 'ALL';
$url = 'http://finance.yahoo.com/d/quotes.csv?e=.csv&f=sl1d1t1&s='. $from . $to .'=X';
$handle3 = @fopen($url, 'r');

if ($handle3) {
$result3 = fgets($handle3, 4096);
fclose($handle3);
}
$allData3 = explode(',',$result3); /* Get all the contents to an array */
$kvgbp = $allData3[1];
echo round($kvgbp, 2); // round($dollarValue, 2); - Rrumbullakos shumebn me 2 shifra pas presjes. Ne gjendje normale $dollarValue
}

Hope that someone can help me! Thank you in advance!

Rowsdower!
06-21-2010, 02:36 PM
Use a database to store the values. Add a timestamp to the data table. Then, when a user visits the page, you check the timestamp and if it is <3600 minutes from the current time you simply display the cached database info. Otherwise grab the data again and overwrite the database entry and update the timestamp.

Alternatively, create a cron job to run every 3600 minutes and update the database automatically, whether a user visits the page or not.

To re-format the date use "G" for the hour instead of "g" and you will get the 24 hour format. (http://php.net/manual/en/function.date.php)

kleidi
06-21-2010, 06:11 PM
Thank you for your reply, but since i'm new on php/mysql i don;t know how to do it :(
Thanks again and waiting for someone that can help me with a code model.

Rowsdower!
06-21-2010, 09:53 PM
Thank you for your reply, but since i'm new on php/mysql i don;t know how to do it :(
Thanks again and waiting for someone that can help me with a code model.

Do some Google searching on the tasks mentioned in my last post and you will likely find some tutorials and examples to help you get started. Once you give it a try and show us what you have come up with we can help you get it working.

Otherwise, you're asking for customized code to be created for you - for free. This is usually something people pay to have done.

People here will give you free help but generally speaking we won't give you free custom solutions. We require you to build some "sweat equity" in what you are creating.



EZ Archive Ads Plugin for vBulletin Copyright 2006 Computer Help Forum