...

View Full Version : horizontal dropdown nav - IE6 CSS issues



44r0ng
11-26-2009, 09:45 AM
Hi--

I'm building a horizontal nav that needs to work in (ugh) IE6. Of course it works fine in every browser but IE6. I was hoping someone could give me some help.

Here is a link to a test version of the nav:
http://www.qea.us/test/example/dropdown.html


I used ugly colors for testing purposes. Basically (and you'll have to see this for yourself in IE6 I suppose) the display:block code is not working properly.

When you mouse over the top level tabs, the background should stay red. In IE6 if your cursor touches the text (which I've outlined in white for ease of viewing), the red turns off. It works fine if the cursor doesn't touch the text.

The nav is built using an unordered list with CSS.

I can't for the life of me figure out what's up. I've tried all sorts of IE6 hacks.

If you're industrious :) here is a zip file with all the source files (CSS & HTML)

http://www.qea.us/test/example.zip

Thanks for any tips!

nick1988
11-26-2009, 02:45 PM
Hi--
Here is a link to a test version of the nav:
http://www.qea.us/test/example/dropdown.html

I used ugly colors for testing purposes. Basically (and you'll have to see this for yourself in IE6 I suppose) the display:block code is not working properly.

When you mouse over the top level tabs, the background should stay red. In IE6 if your cursor touches the text (which I've outlined in white for ease of viewing), the red turns off. It works fine if the cursor doesn't touch the text.


Hi,

Maybe you have since fixed this issue, but when I mouseover your tabs, regardless if I touch the text or not the background of the sub-tabs stays red.

Seems to be working fine to me.

44r0ng
11-26-2009, 07:31 PM
Hi. Thank you for checking. I haven't touched the code since I posted the link.


Maybe you have since fixed this issue, but when I mouseover your tabs, regardless if I touch the text or not the background of the sub-tabs stays red.

Sorry for not being totally clear in expressing the issue I'm having. The subnav is working fine. It's the top tab that's supposed to remain red when you're hovering over it, even when you mouse over the anchor text. Currently, in IE, when you mouse over the anchor text the red in the top tab goes away.

44r0ng
11-27-2009, 08:52 AM
I ended up scrapping this and using Superfish. Much better solution and compatible in IE6.

nick1988
11-27-2009, 11:28 AM
Aha, I guess I misunderstood :), sorry I couldn't have been more help.

Glad you have found a solution.



EZ Archive Ads Plugin for vBulletin Copyright 2006 Computer Help Forum