...

View Full Version : mouse pointer has recently stopped showing in form-fields & also in DreamWeaver code



jasonc310771
08-10-2009, 11:55 PM
Only just noticed today that the mouse pointer is not showing in form fields or dreamweavers code view does anyone know why this could be and how to fix it ?

_Aerospace_Eng_
08-11-2009, 06:06 AM
You mean the mouse text thing that shows up when you type? Is it showing in the message box on these forums.

I know some software that scrambles keystrokes like keyscrambler stops stuff from typing. Disable any antivirus, or firewalls. See if that helps.

jasonc310771
08-11-2009, 10:45 AM
for example in this forum i move the mouse to one of the fields to type in the boxes for the subject of my post or in the message field i have the mouse pointer dissapear. but i move the mouse out of the box i am typing this mssage in and the mouse pointer returns in view.

this also happens in dreamweaver and everyother websites form fields.

also in outlook i open up a new message window and all fields their the mouse goes too.

_Aerospace_Eng_
08-11-2009, 02:16 PM
So the actual mouse pointer itself? Usually this happens because the typing cursor will be visible and not the cursor. You may have accidentally set the cursor to hide when focus was in typing areas. Check your options for your mouse. Are you on a laptop or a pc?

jasonc310771
08-11-2009, 03:20 PM
no not in typing mode, just in general, i move mouse around websites form and it goes, but having said that it seems to have fixed itself somehow, no restart just yet but hope that it is ok when i do restart.

will keep this thread updated if i have lost the mouse again

jasonc310771
08-11-2009, 08:58 PM
seems like after restarting my pc the problem comes back again!

i have not started anything but firefox, and no idea why this could be happening

has anyone else got any idea why this may be hapening.

_Aerospace_Eng_
08-11-2009, 09:04 PM
Close firefox and see if it still does it?

jasonc310771
08-11-2009, 09:09 PM
this happens with all fields or windows i can type in.

firefox, notepad, wordpad, outlook, internet explorer.


updated


i have windows xp, SP3, as far as i know i have not done any updates recently as i have the windows auto update turned off and i do updates myself every few weeks or so. so i know if they are done ok or not, and with no problems that show up soon after.

so it could not be a recent update that was done.

_Aerospace_Eng_
08-11-2009, 09:12 PM
What operating system are you using?

jasonc310771
08-11-2009, 09:15 PM
windows xp


this happens with all fields or windows i can type in.

firefox, notepad, wordpad, outlook, internet explorer.

_Aerospace_Eng_
08-11-2009, 09:29 PM
Go to Control Panel > Mouse > Pointer Options Tab > Uncheck "Hide pointer while typing"

If that isn't checked to begin with then I don't know what to tell you. Thats the only thing I can think it might be.

jasonc310771
08-11-2009, 09:35 PM
that is already unchecked, :-)

_Aerospace_Eng_
08-11-2009, 09:48 PM
Okay now go to Pointers under the mouse dialog box. What do you have for text select as your cursor?

jasonc310771
08-11-2009, 09:55 PM
this is a screen shot of what my mouse properties box looks like.

i do not have 'text select' as an option within the customise area.

_Aerospace_Eng_
08-11-2009, 10:00 PM
Its the one with the I-Beam. You didn't scroll down so I can't see it.

jasonc310771
08-11-2009, 10:26 PM
look like a large capital I

jasonc310771
08-11-2009, 10:32 PM
ok i thought i'd try something...

i changed the setting scheme to something else and clicked apply then moved mouse to a field and it shows the icon ok, will restart pc and see if it shows once i start pc up, then try to set it back, maybe the setting was somehow corup in the file the setting is stored in?

will come back and let you al know in case anyone else has this.

jasonc310771
08-11-2009, 10:46 PM
nope it stil not working i restarted the pc after i had changed the setting back and the large capital I icon that should show does not show, i shall try again but use a different setting and leave it at that setting and restart pc again and se what happens.

jasonc310771
08-11-2009, 11:08 PM
ok i have now got a mouse icon but was only able to a large black arrow as this is the only thing that worked!

would be nice to find a fix or solution to this is anyone else knows please post it here.

cheers for your help anyways

it was your help that directed me to the area of the properties to sort of fix this.

cheers

jasonc310771
08-11-2009, 11:20 PM
juts in case, i have just noticed that this icon i am using the large black bold arrow seems to be behind the text when i type in this reply for example....

not sure if this may help with slving my problem

BWiz
08-12-2009, 08:28 AM
I've never had any problems like this, so I don't know if this really can help or not.

Did you recently purchase a new mouse? Did you install any 3rd party software to manage your mouse? It could be that your mouse driver is on the fritz, you may have to reinstall it.

If you have installed any new software lately, weird interactions can occur. I've installed a game where the game's console refused to work because the Microsoft infrared remote driver was installed - totally unrelated yet it caused problems.

If it is an option, and you have done some changes to your system recently, try using a system restore point to see if that repairs it.



EZ Archive Ads Plugin for vBulletin Copyright 2006 Computer Help Forum