...

View Full Version : Building a search box from scratch?



kcmartz
06-13-2009, 09:21 PM
I would like a search box w/o ads, I have Google CSE for temporary...

Thanks, and if possible, not using an database, but I have up to 25 allowed if needed...

udjamaflip
06-14-2009, 03:07 AM
What are you searching through?

If its static HTML pages or generally any static content then you're going to have to use something like curl, which will run through your website in the same way Google does and then output accordibly.

php.net/curl

ACS - Nick
06-14-2009, 11:24 PM
Building a search engine is no trivial job but it can be done with a bit of work (though I wouldnt attempt it without a database).
Depending what you are looking to index an how you want it indexed your engine could become quite complex.

Something like counting the occurance of words and giving results based on that is fairly easy but its quite a long way from the likes of google.



EZ Archive Ads Plugin for vBulletin Copyright 2006 Computer Help Forum