View Full Version : getimagesize problem

04-30-2009, 05:48 AM
getimagesize() seems to work fine on my local server for just about any image size, however, on my host's server, if the dimenstions exceed a certain limit (not sure what that is), getimagesize returns nothing.

anybody know why?

Len Whistler
04-30-2009, 06:06 AM
How are the file permissions? I'm running XAMPP and Ubuntu and sometimes I have to change the file permissions that I move to the htdocs folder, never had to do that on Windows and XAMPP.

04-30-2009, 06:15 AM
nah, the permissions are fine. it's definitely the file size (bytes and/or dimensions) that are causing getimagesize() to fail. i've set the upload and post max values in php.ini so i'm able to upload large files just fine, but once they're uploaded i scale them down and shove them in other folders (and kill the original). why this works locally on any size file, but not on my host... hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.

04-30-2009, 06:35 AM
this is weird. size (bytes) seems to have nothing to do with it. a 1100x900 won't work, but a 640 x 480 will work UNLESS it's created with FastStone's paint pgm. I'm not blaming FastStone, but there appears to be some quirkiness about what getimagesize() can handle (but only on my HostMonster server, not my machine.

btw, imagesx() and imagesy() don't seem to work at all.

04-30-2009, 04:36 PM
Holy Moly! The problem was...

My machine is Windows. My host's server is Unix. The problem had to do with a filename upper/lowercase issue, which of course, Windows doesn't care about.

It's always the simplest thing that gets you.