...

View Full Version : Play button not working in IE?



wilcosky
03-28-2009, 03:08 AM
Hi,

This hard for me to test because I use apple computers and don't have IE. But, I borrowed a PC and I'm testing out different things on my site. I have found that the play buttons on the page below aren't working. But, they work in Firefox. It seems to only be Internet Explorer... and it may only be IE6.. I haven't tried IE7.

If it is only IE6 what do you guys think the problem may be?

http://indieshows.net/atest.php


Above is the page and below is the code for the play buttons:


<object id="playerID_5" wliveconnect="true" classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://fpdownload.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0" width="80" height="32" id="smallPlayerFront" align="middle">
<param name="allowScriptAccess" value="sameDomain" />
<param name="FlashVars" value="myPath=http://indieshows.net/debopriyo_bandbattle/artist_song/stevenscott.mp3" />
<param name="movie" value="./debopriyo_bandbattle/frontend_resource/smallPlayerFront.swf" /><param name="quality" value="high" /><param name="bgcolor" value="#ffffff" />
<embed name="playerID_5" swliveconnect="true" src="./debopriyo_bandbattle/frontend_resource/smallPlayerFront.swf" quality="high" bgcolor="#ffffff" width="80" height="32" name="smallPlayerFront" align="middle" allowScriptAccess="sameDomain" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" flashvars="myPath=http://indieshows.net/debopriyo_bandbattle/artist_song/stevenscott.mp3" />

</object>



I don't know if this will help or not. But, if I load the mp3 file in another browser window and play it, then go back to the page with the flash buttons and press play, then the button will work. So it seems like the problem is, IE6 isn't loading the mp3 for some reason... maybe?


I also stripped down the play button code a bit. Here is the play button in it's simplest form. This code works in Firefox, but not IE6, please help!

<object id="playerID_1" wliveconnect="true" classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://fpdownload.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0" width="80" height="32" id="smallPlayerFront" align="middle">
<param name="allowScriptAccess" value="sameDomain" />
<param name="FlashVars" value="myPath=http://indieshows.net/debopriyo_bandbattle/artist_song/dirk.mp3">
<param name="movie" value="http://indieshows.net/debopriyo_bandbattle/frontend_resource/smallPlayerFront.swf" /><param name="quality" value="high" /><param name="bgcolor" value="#ffffff" />
<embed name="playerID_1" swliveconnect="true" src="http://indieshows.net/debopriyo_bandbattle/frontend_resource/smallPlayerFront.swf" quality="high" bgcolor="#ffffff" width="80" height="32" name="smallPlayerFront" align="middle" allowScriptAccess="sameDomain" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" flashvars="myPath=http://indieshows.net/debopriyo_bandbattle/artist_song/dirk.mp3">
</object>


OK, my latest attempt was to embed the play button using the method found here: http://devedge-temp.mozilla.org/viewsource/2002/scripting-flash/
which looks like this:

<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000"
codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0"
width=80 height=32 id="myFlash">
<param name=movie value="http://indieshows.net/debopriyo_bandbattle/frontend_resource/smallPlayerFront.swf">
<param name=quality value=high>
<param name="swliveconnect" value="true">
<param name="FlashVars" value="myPath=http://indieshows.net/debopriyo_bandbattle/artist_song/dirk.mp3">
<embed src="http://indieshows.net/debopriyo_bandbattle/frontend_resource/smallPlayerFront.swf" quality="high" width="80" height="32"
type="application/x-shockwave-flash"
pluginspage="http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash"
name="myFlash" swliveconnect="true" flashvars="myPath=http://indieshows.net/debopriyo_bandbattle/artist_song/dirk.mp3">
</embed>
</object>


And still, it works in Firefox, but not IE6... :(

gnomeontherun
03-28-2009, 11:57 PM
Technically that is not the button code you have here, it is the embed code for Flash.

Two things

#1 Have you doubled checked that IE has the right version of flash installed? Its very possible that it is out of date.

#2 Try to use SWFObject instead to load the player. There is a link in my signature called Embed Flash Properly, and it has instructions on how to do this.



EZ Archive Ads Plugin for vBulletin Copyright 2006 Computer Help Forum