...

View Full Version : Resolved PEAR in Vista



Camron467
03-26-2009, 03:48 AM
I could not get php to work with apache in vista, so I went ahead and installed wamp, hearing that it works. It does work with vista. I am starting to teach myself pear, and I cannot get it to work with wamp, I have seen some tutorials online, and followed them only to find that they don't work either.

I am a beginner to this stuff, so please use simple talk.
Any help getting pear to work would greatly be appreciated.

Edit:
wamp just completely quit working, and some error message kept popping up and when you closed the window, it would pop up again. So, i restarted and ripped the program off the hard drive. Entirely. Now i'm starting over....any suggestions as to what I should use, maybe instead of wamp, all i need is apache, php + pear, and mysql.

Inigoesdr
03-26-2009, 06:31 AM
To be honest PEAR has never worked very well on Windows... regardless of version. However, I do know for a fact that WAMP and the PEAR version it installs works on Vista(because I just tested it). I would suggest you remove it completely, and undo any system changes you might have made from the tutorials you found. Then do a clean reinstall of WAMP, and try it. All I had to do(on my default WAMP install) was go into the CMD prompt, CD to the wamp\bin\php\php5.x.x and run "pear info", or "pear install channel://pear.php.net/SOAP-0.12.0".

Camron467
03-27-2009, 05:06 AM
Thanks, I did a clean install but now I get this message

Warning: require_once(DB.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in C:\wamp\www\learning\index.php on line 2

Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required 'DB.php' (include_path='.;C:\wamp\bin\php\php5.2.9-1\pear\') in C:\wamp\www\learning\index.php on line 2

when I look in the folder "C:\wamp\bin\php\php5.2.9-1\pear\" there is do DB.php file.

Camron467
03-27-2009, 05:38 AM
Got it! Thanks for your help, but I remembered something from one of those tutorials I was aimlessly following...I ran the command

pear install DB
to install the DB package...all good now! thanks



EZ Archive Ads Plugin for vBulletin Copyright 2006 Computer Help Forum