...

View Full Version : Swfobject not showing flash movie!!!



snarf1974
01-10-2009, 05:23 PM
Hi,

I'm trying to get swfobject to work, but for some reason it's not showing the swf movie.

This is the code in the body:


<script type="text/javascript" src="js/swfobject.js"></script>

<div id="flashcontent">
This text is replaced by the Flash movie.
</div>

<script type="text/javascript">
var so = new SWFObject("slideshow1.swf", "654", "250", "9", "#fff");
so.write("flashcontent");
</script>


I downloaded the latest version of swfobject 2.1, and uploaded it to the js folder. In Flash CS3, I just use the flash format, and publish it.

I have noticed that there should be an id after "slideshow1"...


var so = new SWFObject("slideshow1.swf", "654", "250", "9", "#fff");


... but when I dragged slideshow1.swf into code view in dreamweaver, there doesn't seem to be an id:


<script type="text/javascript">
AC_FL_RunContent( 'codebase','http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=9,0,28,0','width','654','height','250','src','slideshow1','quality','high','plug inspage','http://www.adobe.com/shockwave/download/download.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash','movie','slideshow1' ); //end AC code
</script><noscript><object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=9,0,28,0" width="654" height="250">
<param name="movie" value="slideshow1.swf" />
<param name="quality" value="high" />
<embed src="slideshow1.swf" quality="high" pluginspage="http://www.adobe.com/shockwave/download/download.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash" type="application/x-shockwave-flash" width="654" height="250"></embed>
</object></noscript>

So, at the moment it's displaying the replacement text, but not the swf movie. What am I doing wrong here? Any help would be appreciated.

Many Thanks
:)

abduraooft
01-10-2009, 05:35 PM
Are you using the old code with new sfwobject.js file?
Check the manual of new version, http://code.google.com/p/swfobject/wiki/documentation
(scroll down to see the dynamic method)

gnomeontherun
01-10-2009, 08:37 PM
Get rid of the AC code! You are using Dreamweaver, and you need to remove anything that Dreamweaver would have inserted into the document before adding the SWFObject code.

snarf1974
01-11-2009, 01:33 PM
Thanks very much, checked the manual of the new version, and now it's working fine.



EZ Archive Ads Plugin for vBulletin Copyright 2006 Computer Help Forum