...

View Full Version : No Right Click script question:



MCD4x4
02-20-2003, 04:34 AM
Hello out there,
I'm Mr. Rookie at this web thing, but, I very much so enjoy it. I built the site with Front Page 4.0. I'm trying to use a small script that prevents right clicking on my site. Problem is, when I go to the HTML page and paste the script right under the <head> like I was told, it actually becomes visible on the preview page. I put up a hidden page on the site to try this. This is the link to it so you can see the mess I'm making. Can someone tell me what I'm doing wrong? www.mcd4x4.com/secret.html
page repaired

joeframbach
02-20-2003, 05:39 AM
ok. are youu sure you put the script in the HTML editor, not the DESIGN editor?

MCD4x4
02-20-2003, 05:44 AM
Yes, on the bottom left of Front Page 4.0 there is a tab that says HTML. I clicked that, placed the cursor to the right of <head> in order to move the next line down, then pasted the script there. If you like I can e-mail you what it looked like before and after I messed it up. Thanks.

joh6nn
02-20-2003, 05:48 AM
i'm pretty sure you pasted it into the design part, not the HTML part. try it again. if it still messes up, then we'll try something else.

MCD4x4
02-20-2003, 02:18 PM
Thanks Guys,
What I was doing was pasting the script in on the HTMP page. I got it right from reading this http://cometzone.cometsystems.com/help/instructions/frontpage.asp

Vladdy
02-20-2003, 04:01 PM
Now that the technical stuff is sorted out, can I ask what is wrong with right click:confused: ;)

MCD4x4
02-20-2003, 04:57 PM
Vladdy
Well, the thing is this, I've developed a bunch of modifications for a 1/5 scale gas powered Monster Truck. I put all the info and picture up on my site for everyone to view. I want to water mark all the pictures so when people copy them and send them around, they have the domain name on them. I'm having a problem with photoShop trying to do this. So this will buy me some time. Can you help me with the water marking?

brothercake
02-20-2003, 05:14 PM
Originally posted by MCD4x4
So this will buy me some time.

No it won't - it will confuse and frustrate people who use right-click for navigation, while providing no security at all.

For watermarking in Photoshop you need the Digimarc plugin, which is available at http://www.digimarc.com

MCD4x4
02-20-2003, 05:27 PM
OK, the water marking on that site is the wrong one, or I'm explaining it wrong. I just want to print, in white lettering on each picture. That way when people take them, the domain name goes with it. When I do it in Front Page 4.0, and you copy the picture, when you paste it, the type is not there. When I type on them in PhotoShop, save it and pull them into Front Page the picture becomes distorted, blurred. I don't know why.

MCD4x4
02-22-2003, 12:25 AM
Can nanyone help me with this?

brothercake
02-22-2003, 01:06 AM
There's a few possibilites

- is the image on the page the natural size of the image - resizing in HTML can cause distortion (because text in an image is rasterized - can explain what this means if you want); resize in Photoshop, not in HTML.

- is it a JPG? JPG's compression is not suitable for images of text, because it's not sharp enough; try a gif.

If it's not either of those things - well, lets see a page where this happens.

MCD4x4
02-22-2003, 01:28 AM
Thank for helping me. To be more specific, I pulled the .jpg picture into Front Page, re-sized it from 1800x1200 pixels to 775x516. So far, there's no problem. This one is on the site now. When I pull the picture into ADOBE PhotoShop and type on them, then save the picture with the print on it, it becomes a .psd extension on it. Keep in mind I'm only adding type to the picture, not re-sizing it. When I pull that picture into Front Page 4.0 and replace the original one, it becomes distorted. That's what I can't figure out. Can you help? Thanks.

brothercake
02-22-2003, 06:30 AM
When you resize an image in FP, you haven't really changed the dimensions of the actual image file - you've just set different numbers for width and height - the image is still the same size really, and that's why it looks dodgy.

You should use photoshop to get it to be the actual size you want, then use width and height in FP to *reflect* those values, not set them - *don't* resize the image in design view.

As for PSD - web browsers can't display PSD files. Use "File > Export to Web" to save it as a GIF (for icons and text) or JPG (for photographs and abstract textures)

Was that what you wanted to know?



EZ Archive Ads Plugin for vBulletin Copyright 2006 Computer Help Forum