View Full Version : Would appreciate Some Help Getting Radio Buttons and Select Menus Aligned Properly?

07-21-2008, 11:45 PM
Hi Guys,

I'm having some problems getting this selection menu working correctly on 2 points.

1: Radio buttons can all be selected, i need to have it reserved for one option only.
2: Alignment of the menu elements.

Here is a visual on how i would like to have it:

http://img411.imageshack.us/img411/5113/menugoodfr0.jpg (http://imageshack.us)

Here is what i have achieved so far, as you can see it's not the way i would like it to be:

http://img329.imageshack.us/img329/5686/menuwrongaw6.jpg (http://imageshack.us)

Here is the code:

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<style type="text/css">
TD{font-family: Arial; font-size: 10pt;}
<td><form action="request_quote.php" method="post">
<dl class="form">
<b> Loan Type:</b>
<form name="form">
<input type="radio" name="Refinance" value="REFI" checked> Refinance
<input type="radio" name="Purchase Home" value="NEWHOME"> Home Purchase
<input type="radio" name="Debt Consolidation" value="DEBTCON"> Debt Consolidation
<input type="radio" name="Home Equity" value="HOMEEQ"> Home Equity
<select Name="propertyStateCode">
<Option value="-- Select One --" Selected="True">Select One</Option>
<Option value="AL">Alabama</Option>
<Option value="AK">Alaska</Option>
<Option value="AZ">Arizona</Option>
<Option value="AR">Arkansas</Option>
<Option value="CA">California</Option>
<Option value="CO">Colorado</Option>
<Option value="CT">Connecticut</Option>
<Option value="DE">Delaware</Option>
<Option value="DC">District of Columbia</Option>
<Option value="FL">Florida</Option>
<Option value="GA">Georgia</Option>
<Option value="HI">Hawaii</Option>
<Option value="ID">Idaho</Option>
<Option value="IL">Illinois</Option>
<Option value="IN">Indiana</Option>
<Option value="IA">Iowa</Option>
<Option value="KS">Kansas</Option>
<Option value="KY">Kentucky</Option>
<Option value="LA">Louisiana</Option>
<Option value="ME">Maine</Option>
<Option value="MD">Maryland</Option>
<Option value="MA">Massachusetts</Option>
<Option value="MI">Michigan</Option>
<Option value="MN">Minnesota</Option>
<Option value="MS">Mississippi</Option>
<Option value="MO">Missouri</Option>
<Option value="MT">Montana</Option>
<Option value="NE">Nebraska</Option>
<Option value="NV">Nevada</Option>
<Option value="NH">New Hampshire</Option>
<Option value="NJ">New Jersey</Option>
<Option value="NM">New Mexico</Option>
<Option value="NY">New York</Option>
<Option value="NC">North Carolina</Option>
<Option value="ND">North Dakota</Option>
<Option value="OH">Ohio</Option>
<Option value="OK">Oklahoma</Option>
<Option value="OR">Oregon</Option>
<Option value="PA">Pennsylvania</Option>
<Option value="RI">Rhode Island</Option>
<Option value="SC">South Carolina</Option>
<Option value="SD">South Dakota</Option>
<Option value="TN">Tennessee</Option>
<Option value="TX">Texas</Option>
<Option value="UT">Utah</Option>
<Option value="VT">Vermont</Option>
<Option value="VA">Virginia</Option>
<Option value="WA">Washington</Option>
<Option value="WV">West Virginia</Option>
<Option value="WI">Wisconsin</Option>
<Option value="WY">Wyoming</Option>
<select name="propertyDesc">
<Option value="0">Single family residence</Option>
<Option value="1">Multi-family residence (e.g. duplex, triplex, etc.)</Option>
<Option value="2">Condominium</Option>
<Option value="5">Mobile home</Option>
<Option value="6">Manufactured home</Option>
<b>Credit Type:</b>
<select name ="credit_rating">
<option value="0">Excellent</option>
<option selected value="1">Good</option>
<option value="2">Fair</option>
<option value="3">Poor</option>

<div class="buttons">

<input type="image" src="/images/buttons/go.gif" style="width: 50px; height: 25px;" alt="Go" />


Any advice, offered suggestions/corrections to have it display as in the first image would be highly appreciated! :thumbsup:



07-22-2008, 12:26 AM
if you are going to use tables you might as well use them to display them in a line by using it like so


might be easier if you are going to use tables.

07-22-2008, 08:48 AM
Okay thanks for the tip. :thumbsup: