View Full Version : scroll bar in browser?

05-18-2008, 11:49 AM

i have made my flash site not to scale(when writing the script
Stage.scaleMode = "noScale"

but when i open the page,there is not scroll bar in the browser(html).(so I cant see down of the page)

How can I enable ,with a script the scroll bar?is it possible?or in the HTML?
if not any other suggestions please?

thank you

05-18-2008, 11:58 AM

05-18-2008, 12:04 PM
hi,thanks for the answer,i copy and paste that script

<body style="overflow: auto;">

script,but in IE didnt work,so dosnt apear any scrall bar.anything else i can do please?
or should i paste that script:
overflow: scroll

thank you in advanced very much

05-19-2008, 09:15 AM
[link removed]

05-19-2008, 09:21 AM
I couldn't see anything since flash is blocked in my browser.
But, you have some markup errors, particularly, no DOCTYPE. see them http://validator.w3.org/check?uri=http&#37;3A%2F%2Fanfilip.com%2F&charset=%28detect+automatically%29&doctype=Inline&group=0

05-19-2008, 11:37 AM
[…] but when i open the page,there is not scroll bar in the browser(html).(so I cant see down of the page) […]

…this and that:

I couldn't see anything since flash is blocked in my browser.

Is the reason why Flash sites are generally bad. Your site should not rely on some proprietary technology that requires additional software. And at the very least you must provide some alternative (which is HTML) for people that don’t have Flash for any reason (and really, not everyone has a Flashplayer installed).

What I can suggest for the moment is that you put your flash object in a div element and apply a specific height to that div.
On the other hand, actually there shouldn’t be any need for that noscale function as you can set a fixed height and width in the HTML/JavaScript itself:

'codebase', 'http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0',
'width', '100&#37;',
'height', '100%',
'src', 'index',

…just set fixed units, not relative ones.

And seriously: If you’er gonna have a website, learn HTML (http://htmldog.com)! Otherwise pay someone to do it properly or just scrap the website idea.

05-19-2008, 08:48 PM
thanks very much for all the answers.
I am actually learning still HTML(i m a student) so I know there is quite a lot to do.

I checked that site you send me :
no DOCTYPE. see them http://validator.w3.org/check?uri=ht...Inline&group=0
and is there any way that that also corect the errors I have in the script please?
I am not familiar with no DOCTYPE.

could you please help me to create one please...

thank you

05-19-2008, 09:02 PM
Using Firefox and typing “doctype” into the address bar brings you directly to this site: http://alistapart.com/articles/doctype/

Make use of search engines to get answers to your questions. And to give you a hint: I’d recommend you to use (X)HTML strict doctype.

05-20-2008, 12:26 AM
i try to put diffrent DOCTYPE from that page http://www.alistapart.com/articles/doctype/

on my HTML but when i upload it back and tryied it in Firefox the page is croped and show only some part...:confused:
why is that please?
whithout DOCTYPE it shows it centered....

please help

05-20-2008, 01:00 AM
Add html, body {height: 100&#37;;} (or a fixed unit like px) in your CSS.

05-20-2008, 09:26 AM
i fixed the size as you told me with px. but now its moving the whole page on the left side,and its not in the center.

how can I do it in the center please?
i found that script
.centered {
position: absolute;
top: 0;
right: 0;
bottom: 0;
left: 0;
width: 50&#37;;
height: 50%;
margin: auto;

and use it but didnt worked so i dont know what to do please

thank you