...

View Full Version : Newbie needs help with layout element (I think!)



Winter27
01-14-2008, 08:42 AM
Hello,

I have recently updated my website by adding some text in the left side via the header.inc file.

Everything worked fine, with the exception of one page. I can't seem to be able to solve the problem on my own, and I'm afraid I may only confuse you if I tried to explain it (I'm not too comfortable with the html lingo). So I thought I may just post the link here and show you what is not working in the layout of one page. I should add that I did not edit the page in anyway, the layout changed as a result of the edit in the header.inc file, but no other page was affected.

This is the page:

www.aftersilence.org/about-aftersilence.php

And for these of you kind enough to take a look, you will notice that an element of the background image (a piece of the two fingers that belong to the hand on top of the page) appears also at the bottom of the page, where it should not.

I appreciate any suggestion you may give me in order to get rid of this annoying problem.

oesxyl
01-14-2008, 09:06 AM
Hello,

I have recently updated my website by adding some text in the left side via the header.inc file.

Everything worked fine, with the exception of one page. I can't seem to be able to solve the problem on my own, and I'm afraid I may only confuse you if I tried to explain it (I'm not too comfortable with the html lingo). So I thought I may just post the link here and show you what is not working in the layout of one page. I should add that I did not edit the page in anyway, the layout changed as a result of the edit in the header.inc file, but no other page was affected.

This is the page:

www.aftersilence.org/about-aftersilence.php

And for these of you kind enough to take a look, you will notice that an element of the background image (a piece of the two fingers that belong to the hand on top of the page) appears also at the bottom of the page, where it should not.

I appreciate any suggestion you may give me in order to get rid of this annoying problem.

Make your markup valid first

http://validator.w3.org/check?verbose=1&uri=http%3A%2F%2Fwww.aftersilence.org%2Fabout-aftersilence.php

is first step, this will help you latter to fix the layout.

check the css too

http://jigsaw.w3.org/css-validator/validator?profile=css21&warning=0&uri=http%3A%2F%2Fwww.aftersilence.org%2Fabout-aftersilence.php

best regards

abduraooft
01-14-2008, 09:11 AM
Instead of background="topmessage.jpg" write style="background:url(topmessage.jpg) no-repeat;"
Also read Why tables for layout is stupid: (htpp://www.hotdesign.com/seybold/)

Winter27
01-14-2008, 09:28 AM
Instead of background="topmessage.jpg" write style="background:url(topmessage.jpg) no-repeat;"

Thank you for the suggestion. Unfortunately, it replaced the unwanted element with a different unwanted part of the background image:

http://www.aftersilence.org/element.jpg

Is there something else that I can try?

Thank you.

oesxyl
01-14-2008, 09:40 AM
Is there something else that I can try?


yes, validate!

you have unclosed tags, abduraooft solution probablly solve the problem, but you can't see the efect.

best regards



EZ Archive Ads Plugin for vBulletin Copyright 2006 Computer Help Forum