...

View Full Version : Weird audio Errors



wavuti
11-20-2007, 09:43 PM
I have a site built in ASP.NET that gives you the ability to upload mp3 tracks as well as download them. The server is Windows 2003 and runs IIS 6.0. I also have an online streaming player in Flash. Now for the most part it has been working. But I recently experienced some weird issues with a couple of tracks.

I am able to upload them without any issues. I can also stream them in my player without any issue. The issue comes up when downloading the tracks through an ASPX page I have setup. Once I download them I cannot play them in Windows Media or Real Player.:mad: The error I get is:

The file you are attempting to play has an extension(.mp3) that does not match the file format.

The weird thing is, when I try playing the same mp3 file in Winamp. It plays perfectly. Also, when I go to the server's folder(where I have the mp3s uploaded) and play the tracks with Windows Media Player, there is no issue! And it only happens for a few tracks. I also tried using a utility called QuestionMan to compare the MP3 files(Dowloaded version and server version) and the only difference I noticed was the aspect ratio which was set to 13% for the server version and about 9,000,000% for the downloaded version. What could have changed it? Do I have to change some IIS settings?

Has anyone experienced a similar issue? Any ideas to likely causes? I am at the moment tearing my hair out over this :confused: .Any help would be appreciated.

Thanks in advancea.

ArcticFox
11-22-2007, 06:24 PM
I've come across that on several of my MP3s. Try renaming the extension to .wma - I think sometimes they're recorded in wma, but are later renamed to mp3 for some reason.



EZ Archive Ads Plugin for vBulletin Copyright 2006 Computer Help Forum