...

View Full Version : Webbot include causes conflicting CSS



schwarznavy
07-19-2007, 12:01 PM
Hello,

I have created a list of links that serve as the left side navigation that I include in every page of my site.

I add it using Frontpage's Webbot include
<!--webbot bot="Include" U-Include="navigation/leftmenu.htm" TAG="BODY" -->

On leftmenu.htm I have included some internal CSS to make links and visited links light blue with an orange hover.

<!--
a:link {color:#B3C0CE}
a:visited {color:#B3C0CE}
a:active { color: #FF9900 }
a:hover { color: #FF9900 }
-->

In my other pages I have the links set to dark blue with an orange hover.

So what happens, of course, is that since the navigation page is inserted it takes the style from the other pages.

Can anyone figure out how to keep the navigation links from taking their style from the other pages?

Thank you.

Matt

_Aerospace_Eng_
07-19-2007, 12:25 PM
You will need to add something on leftmenu.htm to identify those links. An ID or class would work.

http://bonrouge.com/~faq#linkcolours

I also advise that you stop using Frontpage. Its only going to bring you back here asking questions because you have no idea why the html does this or that because you aren't actually learning it.

schwarznavy
07-20-2007, 02:01 AM
Thanks for your help. I looked at the site. It gave me some inspiration and after some other searching I figured this out.

On the navigation page I put all of the links within a <div id=light>.

THen I created a .css page with the following:


<style>{ }
a:link { color: #24293C }
a:visited { color: #24293C }
a:active { color: #FF9900 }
a:hover { color: #FF9900 }
#light a:link {color:#B3C0CE}
#light a:visited {color:#B3C0CE}
#light a:active { color: #FF9900 }
#light a:hover { color: #FF9900 }
-->
</style>

Thanks.



EZ Archive Ads Plugin for vBulletin Copyright 2006 Computer Help Forum