View Full Version : IIS 7 and vista

06-30-2007, 08:15 AM
Hey guys, im getting this error message after installing IIS 7 on vista ultimate 64x

Server Error


HTTP Error 500.0 - Internal Server Error
Description: The page cannot be displayed because an internal server error has occurred.

Error Code: 0x80070005

Notification: BeginRequest

Module: IIS Web Core

Requested URL: http://localhost:80/

Physical Path: C:\Users\BMifsud\Desktop\Mauro\Website

Logon User: Not yet determined

Logon Method: Not yet determined

Handler: Not yet determined

Most likely causes:

IIS received the request; however, an internal error occurred during the processing of the request. The root cause of this error depends on which module handles the request and what was happening in the worker process when this error occurred.
IIS was not able to access the web.config file for the Web site or application. This can occur if the NTFS permissions are set incorrectly.
IIS was not able to process configuration for the Web site or application.
The authenticated user does not have permission to use this DLL.
The request is mapped to a managed handler but the .NET Extensibility Feature is not installed.
What you can try:

Ensure that the NTFS permissions for the web.config file are correct and allow access to the Web server's machine account.
Check the event logs to see if any additional information was logged.
Verify the permissions for the DLL.
Install the .NET Extensibility feature if the request is mapped to a managed handler.
Create a tracing rule to track failed requests for this HTTP status code. For more information about creating a tracing rule for failed requests, click here.
More Information... This error means that there was a problem while processing the request. The request was received by the Web server, but during processing a fatal error occurred, causing the 500 error.

Microsoft Knowledge Base Articles:


Server Version Information: Internet Information Services 7.0.

i have installed iis and the asp script function from add/remove programmes and i jsut cant get it to work!

Please help i got so many deadlines and so little time to do it in

Thanks in advance


06-30-2007, 08:51 PM
Maybe the video here will help? Click watch to see how to install it properly.

07-01-2007, 04:05 AM
thanks for that aero!
good to watch, exlpains alot about it :)

i figured the problem out, the problem was i was directing the website to a folder on my desktop and for some reason it didnt like that...

so i chucked it in another drive instead of c:/ and it worked.

thanks again for the link.

07-01-2007, 04:22 AM
Hmm I remember reading somewhere about IIS7 that you couldn't run files off the drive that contains Vista though I don't know where I read that.