...

View Full Version : Ajax call loading entire page to target area...not just refreshing target?



hothousegraphix
06-10-2007, 04:27 AM
I'm using a Prototype ajax request.

It works...sort of.



new Ajax.Updater('DownloadList', '/UploadTest/client_upload.php', { method: 'get' });

The function is fired as intended. I have a table with the ID "DownloadList" whose data I'm trying to refresh. The parent page is named "client_upload.php".

Currently the call functions, however, it loads the entire page to the target area rather then just refreshing the target area. I'm sure it's because I've not included all the necessary parameters but I'm not sure what it/they would be.

Could someone enlighten me?

Thanks!

_Aerospace_Eng_
06-10-2007, 04:38 AM
Maybe this will help you? http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex17/ajaxcontent.htm

hothousegraphix
06-10-2007, 04:49 AM
Hey,

thanks for the reply.

Well, not really. I'm using the Prototype framework to make these calls. The call is in fact functioning, I am getting my data, however, the entire reference page is being loaded into my container rather then just seeing the container refresh.

_Aerospace_Eng_
06-10-2007, 08:51 AM
I'm guessing you didn't even try the script in the link I posted. It loads the page you want using ajax and only in the div you want it.

hothousegraphix
06-10-2007, 07:45 PM
I'm guessing you didn't even try the script in the link I posted.
I didn't make assumptions about what you provided - in fact I did look!

My response is the way it was because I looked at the resource you provided and which is why I re-iterated the fact I'm using the Prototype frame work.


It loads the page you want using ajax and only in the div you want it.

I'm not trying to load an entire page. As I had state in my initial post, I'm trying to refresh data in a table on my parent page. I already have the ajax the call to my content functioning correctly. I've since figured out that my issue is not one with javascript. It's with my server side script and passing the propper session info to retrieve the necessary data.

Thank you.

rwedge
06-10-2007, 09:23 PM
If the page 'UploadTest/client_upload.php' contains the table 'DownloadList' and you request '/UploadTest/client_upload.php' to be loaded into the table, I'd expect the whole page to be added like you discribe.

What are you trying to load?



EZ Archive Ads Plugin for vBulletin Copyright 2006 Computer Help Forum