...

View Full Version : Php error message showing on my homepage. Help me



ukpapillon
03-02-2007, 12:39 PM
Hi,

:mad: I'm having a very frustrating time with an error message showing on my homepage: http://www.videomyst.com

Warning: chk_language() [function.include]: Failed opening 'language/.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/videomy/public_html/include/function.php on line 35


Snippet for language funtion:
<?php
//CHECK HOTORNOT ADMINISTRATOR LOGIN
function chk_admin_login()
{
global $config;
if($_SESSION['AUID']!=$config[admin_name] || $_SESSION['APASSWORD']!=$config[admin_pass])
{
header("Location:$config[baseurl]/siteadmin/login.php");
exit;
}
}


//CHECK LANGUAGE SELECTED
function chk_language()
{

global $conn;

if ($_SESSION[lang] == 'english')
{
include("language/en_US.php");

}
elseif($_SESSION[lang] == 'japanese')
{
include("language/ja.php");
}

else
{
$sql="select * from sconfig where soption='language'";
$rs=$conn->execute($sql);
$default=$rs->fields[svalue];
include("language/$default.php");
}
}




//CHECK HOTORNOT MEMBER LOGIN
function chk_member_login($viewkey="")
{
global $config,$conn;

$sql="select * from signup where UID=$_SESSION[UID]";
$rs=$conn->execute($sql);
if($_SESSION['UID']=="" || $_SESSION['EMAIL']=="" || $rs->recordcount()==0)
{
$q = "";
while(list($k,$v)=each($_GET)){$q.="&$k=$v";}
$q=base64_encode($q);
if($q!="")$add="&add=$q";
$temp=$_SERVER['PHP_SELF'];
$path=explode("/",$temp);
$page=$path[count($path)-1];
$page=str_replace(".php","",$page);
header("Location:$config[baseurl]/signup.php?next=$page$add");
exit;
}
}

function session_to_db()
{
global $conn;
$sql="select * from signup where UID=$_SESSION[UID]";
$rs=$conn->execute($sql);
if($rs->recordcount()>0)
{
$_SESSION[EMAILVERIFIED]=$rs->fields['emailverified'];
}
}
//MAIL FUNCTIION
function mailing($to,$name,$from,$subj,$body,$bcc="") {
global $SERVER_NAME;
$subj=nl2br($subj);
$body=nl2br($body);
$recipient = $to;
if($bcc!="") $headers = "Bcc: " . $bcc."\n";
$headers .= "From: " . $from . "\n";
//$headers .= "X-Sender: <" . "$to" . ">\n";
//$headers .= "Return-Path: <" . "$to" . ">\n";
//$headers .= "Error-To: <" . "$to" . ">\n";
$headers .= "Content-Type: text/html\n";
mail("$recipient","$subj","$body","$headers","-f$from");
}

Cannot insert the rest, is too long

To be honest I don't know nothing about php functions and I need someone to guide me through on how to sort out this default language.php problem have been having for days:(

I'm using VPS server and I have full access files and database.

Please help me :D

ess
03-02-2007, 04:46 PM
This only a guess.

At the beginning of your function chk_admin_login, you have the following line.

global $config;

But where did you define $config??? is it defined in a separate file? if that is the case, you must include that file so that your function will be able to make use of the array etc.

Hope that helps.

Cheers,
Ess

Inigoesdr
03-02-2007, 07:48 PM
else
{
$sql="select * from sconfig where soption='language'";
$rs=$conn->execute($sql);
$default=$rs->fields[svalue];
include("language/$default.php");
}

$default is not being set by the script; Either your query is failing or the code to execute it is wrong.



EZ Archive Ads Plugin for vBulletin Copyright 2006 Computer Help Forum