...

View Full Version : keep hearing IE clicking noise - when I dont have IE running!



homerUK
02-26-2007, 10:29 AM
I keep hearing through my PC speakers the noise Internet Explorer makes when you enter a URL and press enter. (the submit clicking noise)..

..yet I dont have anything running in IE!

I've run a spyware tool and nothing's come up - but I've managed to convince myself that there maybe some sort of web page running in the back ground collecting data or something, then submitting it somewhere... is there anything I could try??

Jeroentje
02-26-2007, 02:06 PM
Yes. Try HitmanPro (www.hitmanpro.nl). It really sounds like there's something active in the background. U can check by hitting "CTRL-SHIFT-ESC" at the same time (will open up taskmanager) and search for IEXPLORE.EXE.

Try to kill it. If it apprears after u stopped it again in the list, u have spyware. It will restart the current browser in order to keep the spyware "alive".

homerUK
02-26-2007, 02:49 PM
Hey, thanks for the reply! I will give that software a try - but for now, out of my own curiosity, I've been closing programs one by one to see if the noise stops. It seems to happen ever 100 seconds. I've narrowed it down to the "BT Yahoo! Online Protection" which I installed the other day. It sits in your control bar and must "monitor" which services you have enabled. I'm just not quite sure what it's doing - as it must be submitting something....??

I disabled that over 10 minutes ago and I've not heard the sound since... off to research it a little more now!

Jeroentje
02-26-2007, 09:09 PM
well i don't like tools submitting anything at all! :P

ghell
03-07-2007, 06:35 PM
As far as I can see, its never a good idea to install any of the crap that is put there for total computer novices.

I just spent an hour uninstalling all this yahoo stuff that installed on my girlfriend's laptop when she put yahoo instant messenger on here. One of the things ("Yahoo Install Manager"?!) showed a message saying it was unregistering a DLL, then proceeded to shut down the computer as I uninstalled it. (not just crash, it actually shut down properly)

Pretty much any software from any ISP is totally useless and should be avoided. Careful use of a computer (such as not downloading virus.scr from an email attachment or whatever) is a much better way of protecting your machine than using a home antivirus application, and firewalls other than the standard windows firewall are almost never ever needed. If you have a router that probably has something to the effect of a hardware firewall in it. Disable UPnP in its options and close any ports that are open.

This is because viruses depend almost entirely on human stupidity and the chance of a "hacker" attacking you as an individual is incredibly small. (That said, don't use WEP wireless because any script kiddy can crack WEP, use WPA instead.)

Jeroentje
03-07-2007, 08:34 PM
True.

I really have a bad habbit against systems with Norton stuff for example, on it. Many people are fixed behind routers, or wireless equipment, and most of the time u don't even need a Firewall at all, unless a huge range, of ports are forwarded to your system. Like u said, closing ports u don't need is a good start.

I'm working with computers for years, i never ever happend to have spyware or a virus ( anything that even tried to get on my system , got catched by Trend micro ). It's 98% of the time, the users knowledge and it's habbit to click yes without reading.

It's populair after google released his toolbar, Microsoft & Yahoo had to release one too. Many software packages come with a toolbar, which is pretty useless. Many people just intend to install that stuff without even knowing what's it for. Ah well, as long as people are being stupid and always blame the computer, there's lotsa work for us :)

homerUK
03-07-2007, 10:56 PM
good points - I don't normally install ANYTHING ISPs send. I just set up my parents with the BT home hub at their house and they were stressing about the CD they got. It saying "MAKE SURE YOU RUN THIS CD FIRST". Balls to that! I just plugged in the router and it worked perfectly.

I only installed the "Yahoo install manager" thing as I got free Norton Antivirus and Firewall - and as my antivirus has run out, I thought it a good idea. Ah well, we live and learn!!



EZ Archive Ads Plugin for vBulletin Copyright 2006 Computer Help Forum