...

View Full Version : phpMailer problem



cooper10
01-26-2007, 08:35 PM
phpMailer problem

Hi all,

This is part of the code I'm using to create a new password and I then wanted to email the new PW. This code was working fine a few weeks back but now I'm not getting the emails, I'm I doing something wrong. I did want to do do it using the "$email", but I carn't even get it to work using a full address - "c.dickinson40@ntlworld.com"



//New password
function new_password($email){
GLOBAL $db,$table;
$email = trim($email);
$query1 = mysql_query("SELECT userName from $table WHERE userMail = '$email'");
if(mysql_num_rows($query1)<1){
return "error=email not present into database";
}
$row = mysql_fetch_array($query1);
$username=$row["userName"];
$query = mysql_query("SELECT * FROM $table WHERE userName = '$username' AND userMail = '$email'");
$rand_string = '';
// ---
// generating a random 8 chars lenght password
// ---
for($a=0;$a<7;$a++){
do{
$newrand = chr(rand(0,256));
} while(!eregi("^[a-z0-9]$",$newrand));
$rand_string .= $newrand;
}
$pwd_to_insert = md5($rand_string);
$new_query = mysql_query("UPDATE $table SET userPassword = '$pwd_to_insert' WHERE userName = '$username' AND userMail = '$email'");
//return "userName=$username&new_pass=$rand_string";
require("phpmailer/class.phpmailer.php");
$mail = new PHPMailer();
$mail->IsSMTP(); // telling the class to use SMTP
$mail->Host = "stmp.ntlworld.com"; // SMTP server
$mail->SMTPAuth = true;
$mail->From = "coopersimon@postmaster.co.uk";
$mail->AddAddress("c.dickinson40@ntlworld.com");
$mail->Subject = "Login password";
$mail->Body = "\n\n\n\nYou requeted that a new password be sent to this email address\n\n"."User Name : ".$username."\n\nYour new password is : ".$rand_string."\n\n\n\nIf you have further problems please contact the moretype support staff.";
$mail->WordWrap = 50;
if(!$mail->Send()){
echo "Message was not sent";
echo "Mailer Error: " . $mail->ErrorInfo;
}else{
echo "Message has been sent";
}
}
//"\n\n\n\n User Name : ".$username."\n\n Your new password is : ".$rand_string;
?>

lavinpj1
01-28-2007, 02:13 AM
If the code was working fine, there's nothing wrong with it. It's likely a server config issue. Contact your host.

~Phil~



EZ Archive Ads Plugin for vBulletin Copyright 2006 Computer Help Forum