Hello and welcome to our community! Is this your first visit?
Register
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
Results 1 to 5 of 5

Thread: htaccess?

  1. #1
    Regular Coder
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    California
    Posts
    925
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    htaccess?

    I know this topic has been discussed before but I can't get mine to work. So ok, I am running apache 1.3 and I just created a file .htaccess in my web-root directory which is /www/htdocs/

    /www/htdocs/.htaccess

    AuthType Basic
    AuthName "Secure Directory?"
    AuthUserFile /www/secure_passwd/.htpasswd


    require valid-user

    and then I created a file called .htpasswd using the command from apache called htpasswd by typing
    /www/bin/htpasswd -c /www/secure_passwd/.htpasswd jason

    so I can view the file and see my encrypted file but when I got to my webservers index.html I don't get prompted for a password. What did I do wrong? Do I have to mess with my httpd.conf file? I don't get why its not working and I can't seem to see a solution in google. ideas? thanks..

    Jason

  • #2
    Regular Coder
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    WA
    Posts
    213
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I would suggest reading through this doc. specially the Troubleshooting section. Let us know if that is indeed your problem.

    http://httpd.apache.org/docs/howto/htaccess.html
    Nobody is Perfect. I am Nobody.

  • #3
    Regular Coder
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    California
    Posts
    925
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    sorry for having posted in the wrong forum...

    Thats the doc I used to create my .htaccess/.htpasswd files but its not working like I thought it would...

    Jason

  • #4
    Regular Coder
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    WA
    Posts
    213
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    That's the reason I asked you to read that doc

    Apache by default says Override None in its configuration... you may want to take that off.
    Nobody is Perfect. I am Nobody.

  • #5
    Regular Coder
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    California
    Posts
    925
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    alright, I took the AllowOverride None off and it didn't make a difference...what do I do now?

    Jason


  •  

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •